Op het rode pluche in de herfstvakantie

De leukste bioscoopfilms voor het hele gezin

Redactioneel door

archief oud artikel 19 oktober 2010 Toerisme Een herfstbuitje, daar kun je in de herfstvakantie bijna niet om heen. Maar al is het buiten regenachtig, in de bioscoop of thuis op de bank is het lekker warm. Verdwijn uit het gure Nederland naar andere werelden in deze films voor de herfstvakantie.

De 11-jarige Eva is haar ruziënde ouders thuis helemaal zat en ze doet wat veel kinderen willen... Ze loopt weg van huis! Ze verschuilt zich bij haar vrienden Jackie en Thomas, maar daar is de rust ver te zoeken. Eva vindt namelijk een geheimzinnige brief. Samen onderzoeken de kinderen wat dit toch betekent... Maar dan wordt Eva betrapt! Buurman Brandsema ziet haar in de tuin en vertelt dat haar vader voor hem werkt. De buurman is het hoofd van een criminele organisatie, dus dat kan toch niet waar zijn? Een spannende speurtocht naar het bewijs volgt... De film Briefgeheim is gebaseerd op het boek van Jan Terlouw.

Bekijk de trailer

Lief klein heksje

Paul van Loon verstaat de kunst om zijn jonge lezers mee te slepen naar een wereld vol fantasie. Na De Griezelbus is er weer een boek van hem verfilmd: Foeksia de Miniheks. Uit een piepklein ei komt het piepkleine meisje Foeksia. En alles wat dit meisje wil is: net zo goed leren toveren als haar vader Kwark. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot en levert hilarische taferelen op. Les op de Heksenschool, leren vliegen en toveren, als dat maar goed gaat. En Foeksia heeft nog meer aan haar hoofd, want mensen bedreigen het Heksenbos. Benieuwd hoe dat afloopt?

Bekijk de trailer

Verschrikkelijke Ikke

Verschrikkelijke Ikke of Despicable Me is een grappige film over de slechte Gru. Deze super slechterik wil niet zomaar iets stelen. Nee, hij wil de maan stelen! Iedereen die hem een strobreed in de weg legt, krijgt met zijn krimp vriesstralen te maken. Zijn leger van gele Minions helpt hem hierbij. Deze gekke, kleine beestjes zorgen voor grappige momenten in de film. Gru krijgt concurrentie met Vector, die zijn krimpstraal steelt. Drie lieve weesmeisjes moeten deze terug halen, maar deze kinderen vertederen het slechte hart van Gru. Een heerlijke familiefilm.

Bekijk de trailer

Kikkerdril

Ga mee met Max en Jesse op avontuur in de film Kikkerdril. Om zijn broer Jannes te helpen gaat Max op zoek naar kikkerdril. Het meisje Jesse komt hem daar gelukkig bij helpen, want ze komen veel spannends tegen. Een achtervolging met koeien en kennismakingen met allerlei diersoorten. Dat is de film Kikkerdril! Bekijk alvast de trailer:

Vind alle bioscopen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 oktober 2010 - 938

Dit past bij 'Op het rode pluche in de herfstvakantie'